check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €75
check markProefgarantie
Heb je vragen? Bel 06-46187615

Wijntips

De lekkerste 3 tips om wijn te combineren met wild 🐗

Wijn bij wild, er is voor ieder wat wil(d)s.

Het wildseizoen is echt begonnen. Met konijn, zooo zacht als dat vlees is, heerlijk, en extra genieten met de rijke pruimensaus. Wat drink je daar nou bij? En wist jij dat elk type wild zo zijn favoriete wijn heeft? Waar let je nou op ?

Meneer Klosse biedt uitkomst. Deze smaakgoeroe leert ons te letten op een aantal kenmerken van wijn en gerecht. Hier 3 tips die wijn en wild makkelijk en lekker helpt te combineren.

 

Tip 1 Let op de smaaksterkte van het wild.

Je hebt wild met een zachte smaak zoals konijn en wildzwijn. Medium qua smaaksterkte zijn wilde eend, ree, struisvogelbiefstuk of duif. En wild met een sterke en karakteristieke smaak zijn haas en hert. Hoe sterker de smaak betekent ook dat je een wat krachtiger wijn kan kiezen.

 

Tip 2 Hoe ga je het wild bereiden?

Het bereiden heeft effect op het mondgevoel. Denk maar eens aan gestoofd vlees waarvan het vlees van de bout af smelt…. daar hoort een meer soepele wijn bij. Dat voel je zelf al aan he. 😉 . Bij bakken daarentegen, zoals een filet, dan is het mondgevoel strakker. En daar past een meer frissere elegante wijn met beetje bite bij.

 

Tip 3 Welke saus wordt gereserveerd

Een saus bepaalt voor groot deel de smaakbeleving. Probeer dan ook de wijn qua smaaktype aan te laten sluiten op die saus. Dus bij kersen of pruimen saus past een wijn die ook de aroma’s van dit fruit heeft. Bij paddestoelen jus of kruidige saus met bv veel laurier past een wijn met meer aardse en kruidige aroma’s.

 

Zelf vind ik het meest belangrijke dat de sterkte van het gerecht en de wijn gelijk zijn. Als je dan ook de aroma’s van gerecht in de wijn kan laten terugkomen dan heb je prachtige combinaties!

Wijn bij wild: onze favorieten

Hou je van wild en als wijnliefhebber altijd op zoek naar mooie passende wijn? Dan bevelen wij je deze Zuid-Afrikaanse wijnen aan. Proefondervindelijk fantastische combinaties met wild.

1 Marras Swartland Grenache 2017 

Heerlijk bij de qua smaak zachtere en medium wildgerechten, het liefst met tikkie kruidigheid, kersen en of pruimen in de saus. Denk aan konijn en wild zwijn. Of zoals toprestaurant Kasteel Engelenburg deze wijn serveert bij een heel zacht gegaarde wilde eend met het gekonfijte boutje. De wijn is fruit gedreven, elegant met kruidig randje. Soepel met mooi geïntegreerde tannines.

2 Lemberg Spencer Pinotage 2016

Deze wijn kan meer aan, heerlijk bij medium tot sterker smakend wild met meer fruit gedreven saus. Probeer deze wijn eens bij een mooie malse struisvogel biefstuk, bij hazenrugfilet. Ook heerlijk met reebok stoof met sinaasappel, een top combinatie van Brasserie Bakboord waar iedereen over sprak, ook de aanwezige food- wijnjournalist E. Groothedde. De wijn heeft aroma’s van kersen, rode pruimen en chocolade. Mooi zacht, sappig en vrij krachtig in smaak. Meer Pinot Noir stijl.

3 Glenelly Estate Red 2011

Topwijn voor bij karaktervol wild als duif, haas en hert. Bij rode wijnsaus, paddenstoelen saus of jus. Zojuist maar liefst 94 punten van Tim Atkin gekregen, en als outstanding beoordeeld door Platter’s wijngids. Het is een Bordeauxblend in oude Clairet stijl, dus met Syrah erbij. Rijp fruit, zwarte bessen, cassis en hints van peper. Verleidelijke intense wijn met structuur en frisse elegantie.

Wilde wijnen!

Ben je een avontuurlijke wijndrinker? Wil je iets bijzonders bij je wildgerecht? Kies dan een mooie pinotage, bordeaux of de licht kruidige grenache. Ook een Syrah past prachtig bij de zwaardere wildgerechten zoals bij hert.

  • 14,95

    Glenelly Estate Reserve Red 2014

    De intens verleidelijke Estate Red Blend van Glenelly. Donker rood fruit, krachtig boeket met elegante tannines en een lange afdronk. Platter 2020 5*****!

  • 10,95

    Glenelly GC Syrah 2015

    Briljante, rijke kleur. Intense aroma’s met een pepertje, pruimen en bessen. Gebalanceerd met zacht ronde tannines. Perswijn bekroond!

  • Top pinotage Lemberg Spencer
    18,95

    Lemberg Spencer 2016

    Top Pinotage in nieuwe, elegante pinot noir stijl. Rijpe kersen, pruimen en donkere chocolade. Balans. Puur fruit en verrukkelijke lange finish. Perswijn Goud. Platter Outstanding!

  • Aanbieding! Marras Piekenierskloof Grenache
    13,45 11,95

    Marras Piekenierskloof Grenache 2017

    Zo fruitig! Van oude wijnstokken uit Piekenierskloof, topterroir voor Grenache. Rijpe kersen en wilde aardbeien. Spannend. Winnaar Perswijn. Hamersma 9!

  • Windmeul Kelder Pinotage
    9,25

    Windmeul Kelder Pinotage 2018

    Betaalbare klasse pinotage! Soepel en zo fraai fruitig. Vol smaken van bessen, pruimen en bananen met een mooi afgeronde finish. Geroemd door Perswijn en Hamersma 8+!

  • Aanbieding!
    17,95 15,95

    Windmeul Reserve Shiraz 2014

    Een unieke, volle Shiraz van topwijnhuis Windmeul. Complexe neus van rijp rood fruit, vanille en peper, zacht smaakpallet met een lange verleidelijke afdronk. Prijswinnende verleider🏆

Wijnliefhebbers delen mooie wijnen
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Post navigation