check markVeilig bestellen
check markIn 1-3 werkdagen thuis
check markGratis thuis vanaf €99
check markProefgarantie

Wijntips

De lekkerste 3 tips om wijn te combineren met wild 🐗

By Algemeen Reacties uitgeschakeld voor De lekkerste 3 tips om wijn te combineren met wild 🐗

Wijn bij wild, er is voor ieder wat wil(d)s.

Het wildseizoen is echt begonnen. Met konijn, zooo zacht als dat vlees is, heerlijk, en extra genieten met de rijke pruimensaus. Wat drink je daar nou bij? En wist jij dat elk type wild zo zijn favoriete wijn heeft? Waar let je nou op ?

Meneer Klosse biedt uitkomst. Deze smaakgoeroe leert ons te letten op een aantal kenmerken van wijn en gerecht. Hier 3 tips die wijn en wild makkelijk en lekker helpt te combineren.

 

Tip 1 Let op de smaaksterkte van het wild.

Je hebt wild met een zachte smaak zoals konijn en wildzwijn. Medium qua smaaksterkte zijn wilde eend, ree, struisvogelbiefstuk of duif. En wild met een sterke en karakteristieke smaak zijn haas en hert. Hoe sterker de smaak betekent ook dat je een wat krachtiger wijn kan kiezen.

 

Tip 2 Hoe ga je het wild bereiden?

Het bereiden heeft effect op het mondgevoel. Denk maar eens aan gestoofd vlees waarvan het vlees van de bout af smelt…. daar hoort een meer soepele wijn bij. Dat voel je zelf al aan he. 😉 . Bij bakken daarentegen, zoals een filet, dan is het mondgevoel strakker. En daar past een meer frissere elegante wijn met beetje bite bij.

 

Tip 3 Welke saus wordt gereserveerd

Een saus bepaalt voor groot deel de smaakbeleving. Probeer dan ook de wijn qua smaaktype aan te laten sluiten op die saus. Dus bij kersen of pruimen saus past een wijn die ook de aroma’s van dit fruit heeft. Bij paddestoelen jus of kruidige saus met bv veel laurier past een wijn met meer aardse en kruidige aroma’s.

 

Zelf vind ik het meest belangrijke dat de sterkte van het gerecht en de wijn gelijk zijn. Als je dan ook de aroma’s van gerecht in de wijn kan laten terugkomen dan heb je prachtige combinaties!

Wijn bij wild: onze favorieten

Hou je van wild en als wijnliefhebber altijd op zoek naar mooie passende wijn? Dan bevelen wij je deze Zuid-Afrikaanse wijnen aan. Proefondervindelijk fantastische combinaties met wild.

1 Marras Swartland Grenache 2017 

Heerlijk bij de qua smaak zachtere en medium wildgerechten, het liefst met tikkie kruidigheid, kersen en of pruimen in de saus. Denk aan konijn en wild zwijn. Of zoals toprestaurant Kasteel Engelenburg deze Kerst deze wijn serveert bij een heel zacht gegaarde wilde eend met het gekonfijte boutje. De wijn is fruit gedreven, elegant met kruidig randje. Soepel met mooi geïntegreerde tannines.

2 Lemberg Spencer Pinotage 2013

Deze wijn kan meer aan, heerlijk bij medium tot sterker smakend wild met meer fruit gedreven saus. Probeer deze wijn eens bij een mooie malse struisvogel biefstuk, bij hazenrugfilet. Ook heerlijk met reebok stoof met sinaasappel, een top combinatie van Brasserie Bakboord waar iedereen over sprak, ook de aanwezige food- wijnjournalist E. Groothedde. De wijn heeft aroma’s van kersen, rode pruimen en chocolade. Mooi zacht, sappig en vrij krachtig in smaak. Meer Pinot Noir stijl. GOUD op Perswijn Wijnconcours.

3 Glenelly Estate Red 2011

Topwijn voor bij karaktervol wild als duif, haas en hert. Bij rode wijnsaus, paddenstoelen saus of jus. Zojuist maar liefst 94 punten van Tim Atkin gekregen, en als outstanding beoordeeld door Platter’s wijngids. Het is een Bordeauxblend in oude Claret stijl, dus met Syrah erbij. Rijp fruit, zwarte bessen, cassis en hints van peper. Verleidelijke intense wijn met structuur en frisse elegantie.

Wilde aanbieding!

Tot 20 december zijn deze wijnen in de aanbieding en nog op tijd voor Kerst. Speciaal voor jou als wild en wijnliefhebber krijg je 10% korting bij aankoop van minimaal 1 doos. Vul in de winkelmand bij vakje ‘kortingsboncode’ de volgende code in : wild2018 , het wordt meteen verrekend.

Let op: deze aanbieding is niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen.

 

  • 16,95

    Glenelly Estate reserve red blend 2016

    De intens verleidelijke Estate Red Blend van Glenelly. Donker rood fruit, krachtig boeket, zoetje met elegante tannines en een lange afdronk. Platter 4,5 / 5*****!

Post navigation