Heb je vragen? Bel 06-46187615

Wijntips

Feestelijke Wijnproeverij én Sunday Roast 🎊 – Vol –

Feestelijke Wijnproeverij Sunday Roast

Op 24 november is het zover..

Dan vindt de Feestelijke Wijnproeverij plaats waarbij je kan inlopen tussen 15.00 en 18.00 uur in het atelier van De Krachtcentrale te Huizen.
Het is snel gegaan met de aanmeldingen en er is nog maar nauwelijks plek. Een reden om samen met café-restaurant De Krachtcentrale deze Gooise wijnmiddag nóg leuker te maken. Daarom is er vanaf 18.00 uur:
– de heerlijke Sunday Roast van De Krachtcentrale –
Een Sunday Roast om te zoenen en gezellig in table d’hôte stijl op de entresol.
Slechts 20,50 p.p. inclusief 2 glazen wijn die je wordt aangeboden :-).
Inschrijving gesloten: Entresol is Vol

Exclusief voor de wijnproevers!  Ook de entresol is Vol

Kortom een heerlijk extraatje speciaal voor de wijnproevers. Ben jij er ook bij op de 24 Ste?

Boek dan de laatste plekjes voor de Feestelijke Wijnproeverij. Mail anita@kaapswijnhuis.nl en geef aan met wie je komt incl. email adres. En of je aanschuift op de Sunday Roast!

PS: Als je net te laat bent dan kom je op de wachtlijst. Zodra er plek vrijkomt dan berichten we je meteen.

Feestelijke wijnproeverij Kaaps Wijnhuis 24 november krt

Windmeul Wijnmakers diner bij De Wilmersberg

Windmeul Wijnmakersdiner De Wilmersberg

Een culinair Windmeul wijnfestijn bij De Wilmersberg

Het Windmeul wijnmakers diner vond onlangs plaats in De Wilmersberg. Dit fraaie hotel en restaurant in de De Lutte is in elk jaargetijde betoverend. En zodra je aanschuift aan een perfect gedekte tafel voel je al dat het een prachtige avond wordt. Dit gevoel klopte. Het is genieten van culinaire hoogstandjes, van bijzondere Windmeul wijnen en van de verhalen in het Zuid-Afrikaans van Marius Burger. De avond is compleet zou je zeggen. Echter.. dan volgt nog een huwelijksaanzoek! Veel feestelijker kan het niet worden, ze heeft ja gezegd :-).

Lees meer over de Windmeul wijnen en hoe sommelier Jan Ansink en chef-kok Ronald Bor ze combineren met de perfecte gerechten.

Naar de Windmeul wingerden in Paarl

Windmeul Kelder is een wijncoöperatie met 32 leden en en wordt geleid door de wijnboeren. Zij hebben allemaal een passie voor het creëren van baie mooie wijnen. Het is een hechte boerengemeenschap. Dat is het meest zichtbaar op de Plaasmark, de boerenmarkt. Elke maand brengen de boeren hun producten naar deze levendige markt waar de families en gasten eten, drinken, kopen en dansen.

Goede wijn begint in de wijngaard en daarom worden we virtueel meegenomen naar de ‘wingerden’.

Marius vertelt dat ze precies weten welke percelen van de boeren het beste zijn. Binnen het perceel kiezen ze zelfs voor de Reserve wijnen alleen specifieke rijen wijnstokken. Nieuw is de keuze voor oude, gecertificeerde wijnstokken en waarom dit een enorme kwaliteitsimpuls geeft. Door meerdere internationale wijncritici wordt deze kwaliteit herkend.

Windmeul wijngaard., oude bosstokkies.
Windmeul oogst

Fantastische wijn-spijs combinaties

Na een uitgebreide wijnproeverij is het tijdens het diner ‘the proof in the pudding’. Sommelier Jan Ansink en Chefkok Ronald Bor tekenen voor de prachtige culinaire combinaties.

Bij elk gerecht wordt twee wijnen geschonken. Eenieder kiest het glas van haar of zijn voorkeur en dat levert mooie gesprekken op.

De kabeljauw met gebarbecuede knolselderij (en meer) is een waar kunststukje en combineerde heerlijk met de met Reserve Chardonnay en Chenin Blanc. De gebraden hertenrug met pompoen, zwarte knoflook (en meer) was zo fantastisch zacht en rijk van smaak. Deze werd gecombineerd met de Windmeul The Legend, een dijk van een bordeaux en de Windmeul Reserve Pinotage, een icoonwijn van Zuid-Afrika. Deze laatste wijn is een ware smaaksensatie bij het gerecht.

Windmeul Voorgerecht Wilmersberg
Windmeul Hoofdgerecht Wilmersberg

Baie dankie

We kunnen terugkijken op een mooie avond, met een heerlijke nazit en een heel mooi gezelschap. Baie dankie aan het Wilmersberg team en Marius Burger!

In dit blogartikel van Anne Wies van Oosten lees nog meer in detail over wijn-spijs combinaties en over ins en outs van Windmeul Kelder, bekroond tot de nummer 1 coöperatieve wijngoed van 2019.

Feestelijke Wijnproeverij op 24 november in Huizen – VOL-

Feestelijke Wijnproeverij Kaaps Wijnhuis 24 november

Feestelijke wijnproeverij op 24 november in Huizen

De wijnproeverij is volgeboekt! Als je je nu nog aanmeldt bij anita@kaapswijnhuis.nl dan kom je op de wachtlijst. Zodra we zien dat er plek is vrijgevallen informeren we je 📣

Kom een selectie van de mooiste Zuid-Afrikaanse wijnen proeven voor de Feestelijke dagen die komen! Verwen jezelf, familie en vrienden met wijnen om te zoenen op;

Zondag 24 november van 15.00 tot 18.00 uur bij De Krachtcentrale, Havenstraat 76 in Huizen

Het wordt wéér heel lekker en gezellig. Je wordt verrast door nieuwe bijzondere en bekroonde wijnen. Net van de boot uit Zuid-Afrika! Ook proef je Platter 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ wijnen …en een aantal collector’s items van ons nieuwe wijnhuis Mont Blois! Met daarbij de passende wijn – spijs ideeën is dit een ideaal moment om je op je gemak voor te bereiden voor de Feestdagen.

Deze doorlopende proeverij organiseren wij in samenwerking met De Steenen Camer. Yvon zal o.a. mooie wijnen uit Spanje en Portugal op de tafel hebben.

Totaal zijn er maar liefst 35 tot 40 wijnen voor je te proeven, van bubbel tot dessert! Er zijn mooie wijngeschenken en uiteraard mooie aanbiedingen!

Anita van Kaaps Wijnhuis en Yvon van De Steenen Camer

Jij komt toch ook naar deze unieke Wijnproeverij

Kom en meld je snel aan voor deze feestelijke proeverij op een bijzondere lokatie; in het atelier van De Krachtcentrale!

Gratis voor Wijnvrienden van Kaaps Wijnhuis. Neem vrienden, familie en andere wijnliefhebbers mee. Geef in de mail aan met wie je komt incl. email adres.

MELD je HIER aan !

Geen Wijnvriend? Je proeft alle wijnen slechts voor 7,50 p.p.! Bij een bestelling van 50 euro ontvang je de entree retour. Koop een kaartje bij deze link: feestelijke wijnproeverij.

Je kan ook simpel Wijnvriend worden en dan ontvang je een aantal keer aanbiedingen, wijntips en uitnodigingen voor bijzondere wijnproeverijen. Meld je aan via anita@kaapswijnhuis.nl

Feestelijke wijnproeverij 24 nov Zuid-Afrika

Nieuw! Ontdek ook wijnhuis Mont Blois uit Zuid-Afrika

Een klein tipje van de sluier dan 😉, je proeft onder andere de volgende wijnen:

  • Ernie Els Proprietor’s Blend: volle, elegante bordeaux met Platter 5* en beste rode blend van Zuid-Afrika.
  • Nieuwe Platter 5* Oak Valley Chardonnay Groenlandberg en de Groenlandberg Pinot Noir uit cool Elgin.
  • Nieuwe Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Rosé en Pinotage van Windmeul beloond met (dubbel) goud.
  • NIEUW: heel boutique, collector’s items als Chenin Blanc, Chardonnay en Muscadel van ons nieuwe wijnhuis Mont Blois. Per fles te bestellen. Meer over Mont Blois.

Ook onze andere wijnhuizen als Glenelly, Lemberg en Marras zullen niet ontbreken!

Ik kom proeven >>

Aanmelden als Wijnvriend via mail aan anita@kaapswijnhuis.nl . Ook voor vragen.

Extraatje voor de proevers!

Voor de wijnproevers is er vanaf 18.00 een heerlijke Sunday Roast van De Krachtcentrale. Gezellig in table d’hôte stijl op de entresol.

Voor slechts 20,5o en 2 glazen wijn bieden we je aan :-).

Geef bij aanmelden van de wijnproeverij aan of je 18.00 uur aanschuift!

Feestelijke Wijnproeverij Sunday Roast

Mont Blois – nieuw in Nederland exclusief bij Kaaps Wijnhuis

Op feestelijke wijnproeverij- Mont Blois - Wijnmaket Nina - Mari Bruwer Cape Wine Master

Mont Blois Wine Estate ontdekt op de WOSA proeverij

Beroepsmatig proeven we nogal wat wijnen maar soms proef je iets hééééél bijzonders! Echt genieten – WOW……..En dat was op de WOSA proeverij waar we kennis maakten met het Mont Blois Wine Estate uit Zuid-Afrika.

Dit boutique wijnhuis ligt verscholen in De Hoop vallei, een speciale appellatie in wijngebied Robertson.

De geschiedenis van het Mont Blois Wine Estate en de familie Bruwer gaat terug tot 1869 toen de eerste boerderij werd gekocht. Zes (!) generaties later leidt Ernst Bruwer 3 boerderijen in Robertson te weten: Mont Blois, La Fontaine en Sunshine. De kelder van het Mont Blois Wynlandgoed is in 1884 gebouwd en is zojuist gerenoveerd om er in stijl te proeven.

De boerderij is vernoemd naar het pittoreske stadje Blois aan de Loire waar de familie Bruwer vandaan komt. Eigenaar Ernst Bruwer nam het over van zijn grootvader Ernst Bruwer senior. Hij geloofde in sustainable wijnbouw en dat oudere wijngaarden verzorgd dienen te worden.

Ernst en Nina-Mari Bruwer, passie voor het wijnmaken

Wijnmaker Nina-Mari en Ernst ontmoeten elkaar tijdens hun studie Wijnbouw en Oenelogie aan de Universiteit van Stellenbosch. Nina-Mari kwam in 2008 bij het team en in 2014 werd zij uitgeroepen tot Cape Wine Master.

Beide zijn gepassioneerd over het maken van specifieke kwaliteitswijnen. Ernst zorgt voor de beste druiven door veel zorg van de wijngaard. Nina-Mari creëert met een minimalistische aanpak de wijnen. De Muscadel kent een lange historie in Zuid-Afrika en ook bij Mont Blois. Er zijn in de tijd meer specifieke wijnen bijgekomen.

Handcrafted, single vineyard wijnen

Al hun wijnen zijn “Single Vineyard, Site Specific wines “, natuurlijk vergist en van uitzonderlijke kwaliteit. En schaars want er worden slechts een klein aantal vaten gemaakt. Zij staan al lang bekend om de dessert wijn Pomphuis Muskadel die weer is bekroond met Platinum bij de Muskadel Awards SA. En de wijnen van Mont Blois zijn inmiddels ook door de internationale wijnpers ontdekt.

Zo is Tim Atkin MV verliefd geworden op Mont Blois en in het bijzonder op de Kweekkamp Chardonnay – die hij uitriep tot wijn van het jaar 2019!!

“Refined, leesy, textured and showing the freshness and precision of its limestone soils, it’s a very classic white – 2020-28”

We hebben beperkt op voorraad: Kweekkamp Chardonnay 2017 (95 pnt) , Groot Steen Chenin Blanc 2017 (94 pnt) , Bacchus Red Blend 2016 (89 pnt), Tarentaalsdraai Pinotage 2016 (90 pnt) en de unieke dessertwijn Pomphuis Muscadel.

En vanaf NU leverbaar in Nederland bij het Kaaps Wijnhuis! En een aantal te proeven op 24 november Meer weten – meer bestellen? Ook over de mogelijke verpakkingen? Kijk in de webwinkel bij “andere wijnhuizen” of stuur een bericht aan albert@kaapswijnhuis.nl

Wijnmakers diner in De Wilmersberg op 24 oktober

Wijnmakers diner Windmeul De Wilmersberg 24 oktober

Wijnmakers diner met topwijnen van Windmeul en Marius Burger

Beleef op 24 oktober een onvergetelijke avond! Met ware smaaksensaties, de mooiste Zuid-Afrikaanse wijnen en de mooiste verhalen. Geniet van het wijnmakers diner Windmeul, georganiseerd door schitterend Landgoed de Wilmersberg en Kaaps Wijnhuis.

Het is zover…Marius Burger van Windmeul Kelder komt over vanuit Zuid-Afrika en zal als speciale gast met passie vertellen over de bijzondere wijnen van deze succesvolle coöperatie. Windmeul uit Paarl bestaat 75 jaar en is zojuist door wijnicoon Tim Atkin MV uitgeroepen tot de Best Cooperative Winery of 2019 🏆.

Hun Chenin Blanc, Pinotage en Bordeaux blends staan aan de top en dat is recent weer bevestigd door uitmuntende waarderingen van o.a. Platter’s, Tim Atkin MV en Hamersma!

Het programma

17.00 – 18.30 uur – Windmeul wijnen …én meer proeven. Gratis

Marius Burger laat je de heerlijke Windmeul wijnen proeven. Daarnaast laat Kaaps Wijnhuis nog andere heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen proeven. Je kan inlopen wanneer je wilt en het is gratis. Bestellen kan en de wijnen worden thuis bezorgd.

19.00 – 22.00 uur –  Windmeul wijnmakers diner

Wijnmakers diner Zuid Afrika in De Wilmersberg

We nemen plaats aan een grote prachtig gedekte tafel. Marius Burger neemt je mee naar het wijngebied Paarl en de historie van de coöperatie. Deelt zijn geheimen achter de wijnen. En vertelt waarom oude wijnranken van Heritage Vineyards juist nu furore maken. En wat zijn jouw wijnvragen?

Dit alles in een fantastische ambiance met een extra Zuid-Afrikaanse touch door die mooie zangerige taal. Eén ding is duidelijk, het wordt weer een baie mooie aand waar je blij van wordt!

Het team van chef-kok Ronald Bor en sommelier Jan Ansink van Landgoed De Wilmersberg tekenen weer voor een culinair 3 – gangen menu die passen bij de wijnen. Bij elk gerecht proef je twee Windmeul wijnen zodat het nog leuker is om je favoriete wijn en spijs combinatie te ontdekken. Kosten: slechts 49 euro.

Voor meer informatie en aanmelden: info@wilmersberg.nl of 0541 58 55 55. Meld je dus snel aan! VOL=VOL.

Kom genieten van Wijnmakers diner Windmeul

Op 24 oktober a.s. op Landgoed de Wilmersberg met als speciale gast Marius Burger. Meld je aan op info@wilmersberg.nl

Over Windmeul ….

Deze succesvolle wijncoöperatie ademt de verbondenheid tussen de 32 boerenfamilies en hun passie om excellente wijnen te maken. Een no nonsense boeren community zonder poeha en met de levendige boerenmarkt, de Plaasmark.

Dé toonaangevende wijngids Platter van Zuid-Afrika ziet ze al jaren als ‘hidden gem, producing exceptional wines with exceptional wines’. Je zal merken dat ze zelf bescheiden zijn. Ze laten liever de wijn en het vakmanschap voorstaan en zijn daarvoor in de best geselecteerde percelen te vinden.

Ook Marius, verantwoordelijk voor alle Windmeul wijnen buiten Zuid-Afrika staat in de wijngaard. Hier rechts tussen oude wijnstruiken van de Certified Heritage Vineyard, de bron voor een nieuwe Chenin Blanc. Tim Atkin spreekt van een “Incredible Debut” en gaf maar liefst 93 punten!

Old Vines Otterkuil-Chenin-1974 Johan Joubert Marius Burger

Je zal deze wijn zeker proeven, net als de andere prijswinnende wijnen. Hier een inkijkje van Windmeul Kelder.

Wijnproeverij Windmeul Wines op 23 Oktober

Beleef een unieke wijnproeverij met Windmeul -VOL-

Het is zover! Marius Burger van Windmeul Kelder komt over vanuit Zuid-Afrika en verrast je met een bijzondere wijnproeverij. Er is dan ook wat te vieren. Want Windmeul Winery is in afgelopen weken…

  • uitgeroepen tot “The Best Cooperativ Winery 2019” 🎉
  • alleen al afgelopen weken bekroond met 15 maal Gold en Double Gold bij Michelangelo Awards ,Veritas, ABSAPinotage en Tim Atkin MV…

De wijnen spreken voor zichzelf en staan aan de top. Beroemd om Chenin Blanc, Pinotage en Bordeaux en de uitzonderlijke prijs-kwaliteit van al hun wijnen. Nog nooit eerder waren ze allemaal te proeven en Marius opent ze graag voor je 🍷en neemt je mee naar die wingerden in Paarl. Beleef deze topavond mee op

23 oktober van 20.00 tot 22.00 uur – Restaurant De Krachtcentrale – Havenstraat 76- Huizen

Meld je aan voor deze heerlijke wijnproeverij 

Er is beperkt plek en zijn vol, dus check via de link of er nog plek voor je te maken is voor deze baie mooie aand. En…

  • proef 8 wijnen, wit en rood, met Gold en Double Gold bekroond,
  • beleef mooie wijnverhalen met Marius Burger en waan je even in Zuid-Afrika,
  • stel al je wijnvragen,
  • en er zijn natuurlijk mooie aanbiedingen.

Je kan je hier aanmelden voor de Windmeul wijnproeverij 📌 . Geef aan met wie je wilt komen met email adres.

Extra: tussen 18.00 en 20.00 uur kan je alvast als proever genieten van een speciaal Windmeul arrangement. Speciaal voor jou door chef kok Tarek en team De Krachtcentrale samengesteld voor slechts  24,95 en je krijgt bovendien als Vriend van Kaaps Wijnhuis 2 gratis glazen Windmeul wijn aangeboden 🍷. Een mooi begin van de avond toch? Geef bij de aanmelding door als je hier gebruik van wilt maken.

Deelname: kosten 7,50 p.p., ter plekke te voldoen. Doch gratis bij een bestelling vanaf 50 euro, je krijgt dit bedrag dan retour.

Windmeul arrangement De Krachtcentrale

Over Windmeul 

Deze succesvolle wijncoöperatie ademt de verbondenheid tussen de 32 boerenfamilies en hun passie om excellente wijnen te maken. Een no nonsense boeren community zonder poeha en met de levendige boerenmarkt, de Plaasmark. Voor de wijnen selecteert het team de beste druiven van de beste percelen. De houtrijping vindt plaats onder in de kelders waarboven ooit de meest efficiënte windmolen (op zijn Zuid-Afrikaans windmeul) van Paarl stond, vandaar …..Windmeul Kelder.

Hoe je de locatie van de proeverij vindt …

De wijnproeverij vindt plaats in het sfeervolle Restaurant De Krachtcentrale – Havenstraat 76 te Huizen. In dit stukje industriële erfgoed hebben we al vele succesvolle en gezellige proeverijen hebben gehad. Mocht je er nog niet mee bekend zijn; je kan gratis parkeren en met deze link vind je het zo.

Wijnmakers diner Windmeul De Wilmersberg 24 oktober

Woon je in Twente? Dan hebben we nog iets leuks  …

Op donderdag 24 oktober vindt er een bijzondere Windmeul Wijnmakers diner en meer plaats in het betoverende Landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte. Lees meer over het Windmeul Wijnmakers diner